söndag 22 februari 2015

FÖRSTA VÅRDAGEN?

FÖRSTA VÅRDAGEN I DAG, I SKÅNE, BLEKINGE OCH LÄNGS KUSTERNA ENLIGT SMHI...
 LAGA MAT ÄR ROLIGT TYCKER FARFAR, STEKT SALT SILL PASSAR EN FATTIG PROLETÄR, SÅ DET LAGAR JAG SÅ OFTA SOM JAG FÅR FÖR FARMOR....
 OCH RECEPTET KAN MAN LÄRA SEJ UTANTILL, JAJAMEN...
 ANNARS LEVER VI JU I BRUNSÅSENS LAND, DET FÅR VI INTE GLÖMMA, NÄ....
 PLÖTSLIGT SNÖ IGEN, DET VAR INTE ROLIGT ALLS. DET BLÅSTE OCKSÅ, AJ, AJ.....
 ANDRA GÅNGEN I VINTER SOM SNÖRÖJNINGEN FICK RYCKA UT, SVÅRSLAGET REKORD....
 KAJORNA ÄR HÄFTIGA. PAREN SÄGS HÅLLA IHOP LIVET UT. DÄR HAR VI MYCKE O LÄRA.
 NÖTVÄCKA, BLAND DE VANLIGASTE VID FÅGELRÄKNINGEN NYLIGEN. MEN INTE HÄR, DENNA ÄR DEN FÖRSTA I ÅR, TROR JAG.....
 ALLA HITTAR HÅLET I NÄTET DÄR DE KAN TA UT NÖTTERNA HELA. LÄRAKTIGA!
 FRU HACKSPETT ÄR ELEGANT, SKA SNART BÖRJA TRUMMA SIN VÅRSIGNAL........
 MEN TALGOXEN ÄR VANLIGAST VINTERTID, PÅSTÅR UNDERSÖKNINGEN....
DETTA ÄR SKANDAL I MIN VÄRLD. FÖRMÖGNA PRIVATA FÖRETAGARE SOM FÅR MILJONBIDRAG!!! DESSUTOM "MEST TILL DE SOM BEHÖVER DET MINST", ENLIGT EN PROFESSOR VID S.L.U. SOM NYLIGEN UTTALAT SEJ.

2 kommentarer:

OlleW sa...

Hej Småland/Halland!
Det är trevligt att se en Buskflygare Original i luften. Min står just nu i hangaren och väntar på nya vingar, fast han är faktiskt mera Krax än Buskflygare.
Varje dag jag planerar att flyga nu blåser det ännu mer än föregående dag, - ur led är tiden.
Jag var på biblioteket häromdagen och läste en intressant artikel i Råd o Rön. Den handlade om hur man bör mata småfåglarna och även dom lite större fåglarna. Detta vet förståss du sedan barnsben, men den kanske kan vara intressant att kolla artikeln ändå. Tidningen finns säkert på Bibloteket i Hyltebruk oxo.
Du har nog ovanligt bra tumme med fåglarna i din omgivning för annars skulle du väl inte få dom att posera så fint när du kommer med kameran. Och rådjuren, dom äter väl ur handen på dej?
Ang. kapten Gyllenkroks ersättning
Om du lyssnade på lördagsinvjun med Anders Sundström (s) i P1 i lördags måste även du ha äcklats av hans inställning om ersättningar. Vid frågan om hur han såg på Swedbanks vd-s nya lönpåslag med 60% till sådär 14 milj/år sa han sej veta att den stackarn fortfarande är fullständigt underbetald. Och Sundström vill dessutom påstå att han själv är sosse trots att har den inställningen!

Snöblaskiga hälsningar från oss i norr.

Björn Buskflygare sa...

Hej..
Trevligt med hälsningar från norr. Vet inte, men hemligheten är nog att inte många här på gatan lägger ut mat. Så de har färre alternativ? Ett rådjur åt ur handen tidigare vintrar, men nu är det djuret i de sälla jaktmarkerna, enligt en dam som vet. Om ersättningar till de som får mer än de behöver: kan man kalla det girighet? Nåja, vi lever mest i vår lilla bubbla, men ibland så... En flock Knölsvanar mot norr när vi kom ut nu på morronen, det känns bra. Bästa hälsningar från ett Småland nästan utan snö just nu..