måndag 28 juni 2010

SKOLFLYG..

Är du intresserad av modellflyg och vill lära dej flyga så är detta en metod. Man behöver då två sändare som är sammankopplade med en sladd, sk. lärare och elev sändare.


-----------


Vidare behövs en vänlig medmänniska som vill satsa en del av sin fritid för att du ska lära dej.

-----------Dessutom behöver du tillgång till en lämplig skolkärra, som t.ex. denna Mentor av en lite större storlek. Allt detta finns på Hökafältet.

------------------------

Som sagt, en lärare som kan lära dej flyga som inte är helt lätt. (Eleven i röd mössa).........
--------------
Ja sen gäller det att träna och träna och träna, som vid all inlärning. Så småningom kan man göra så här fina starter utan att läraren behöver ta över. Sändarna är sammankopplade med en sladd så båda kan styra........Snygga vänstersvängar är roligt att klara själv. För visst är det en härlig hobby, så mycke teknik och så mycke härligt uteliv..

Sen gäller det att avbryta svängen i tid annars kan den lätt övergå i "dödsspiralen", som kan sluta illa.........Ja sen ska man landa också, det är nog det svåraste. Marginalerna är mindre. När farten har minskat så mycke så att vingen inte bär längre, ja då ska man helst vara nära marken...

----------------------------
Ja sen kan man som vanligt sätta upp olika mål.
Kanske flyga segelmodeller och leta termik resten av livet eller kanske satsa på en sådan här jätte med 100 cc. motor.
----------------------------
Är du det minsta intresserad av modellflyg så kom till Hökafältet i Halmstad, (skylt vid väg 117), så får du all hjälp du behöver och svar på alla dina frågor, tror jag!!!
VÄLKOMNA!
Läsvärd sida: www.danieljohanson.se
Inga kommentarer: