tisdag 20 oktober 2009

HÖSTBILDER...........

Så är den här, HÖSTEN, de vackra färgernas tid.....

Då är det kanske tid att tända en brasa på fältet så man kan värma händerna.
Så här kan det se ut när veden inte är helt torr om man säger så....


De största maskinerna som passerar högt i skyn, Boeing 747, väger 400 ton, hälften är bränsle och 400 passagerare får plats. Det är imponerande siffror i min lilla värld...........
Här andra långresenärer som ska söderut, Tranorna övervintrar i Sydeuropa och i Nord Afrika...Tillbaka till lite mer jordnära verksamheter. Att få se marken från luften är jag ständigt sugen på. Det enklaste sättet, som är nästan gratis, är ju att montera en liten kamera på sitt modellplan.

Men kameran ska ju vara så lätt som möjligt och ta så skarpa bilder som möjligt även om jag här har tvingats minska dom till 800x600 pixlar. En variant är att skicka med sin mobiltelefon upp i skyn, (om man vågar).
-------------------
Daniel och Andreas använde sej av funktionen "VIDEOKONFERENS" en gång, då kunde vi på marken se vad kameran på modellen såg, i direktsändning! Ja Jisses.

Här ett par exempel på bilder tagna med min kära Ericson........
Två modellflygare och en publik är rätt så bra i dessa kristider, jag brukar vara ensam...
BILDERNA ÄR KLICKBARA FÖRSTÅS........


Man kan ju justera färg, kontrast mm. i datorn om man orkar, jag brukar inte orka............

Jag brukar ta några bilder på Skogsvägen när jag ändå är i farten, bilderna som jag tagit med telefonen är nog lite bättre än med de minsta kamerorna och så får man displayen på köpet...........

-------------------------------
picostick@spray.se


Inga kommentarer: