onsdag 9 november 2016

FÖRSTA SNÖN...

 SIDENSVANSARNA HAR ANLÄNT NORRIFRÅN MED SINA "SILVERKLOCKOR"...
KOLLA ÄVEN: WWW.FRILUFSA.SE
 FÖRSTA SNÖN HAR KOMMIT, NU KAN MAN SE RÅDJURSSPÅR IGEN....
 I SKYMNINGEN STÅR HAN DÄR, EN GAMMAL BEKANT MED DE STORA HORNEN..
 TALGOXARNA KOLLAR HOLKARNA, DE BLIR VI INTE KLOKA PÅ, NÄ...
 MÅNGA GÅNGER OM DAGEN, ÖVERNATTAR SÄKERT, MEN ÄNDÅ?
 ARVID KLAPPAR ELSA FÖRSIKTIGT, DET KAN GÅ BRA....
 OCH FARFAR HAR BÖRJAT PÅ ETT NYTT BYGGE, MODELLERNA BLIR ALLT MINDRE...
 FYRA GRAMS SERVO, TIO GRAMS MOTOR OCH TRE GRAMS MOTTAGARE....
 ENKEL, BLIR FORT FÄRDIG, DE BRUKAR FLYGA BRA.....
 PROPELLERN GUMMIUPPHÄNGD, JAJAMEN....

OCH DE FLYGER, I SAMMA LUFTRUM SOM EN MULLRANDE GRIPEN..
 FARFARS GRÖNSAKSSOPPA ÄR RÄTT GOD, (TYCKER HAN SJÄLV)!
 ETT TIOTAL SKATOR HÅLLER TILL HÄR VARJE DAG, VACKRA FÅGLAR....
MEN TALRIKAST ÄR TALGOXARNA, OCH HELA ÅRET, VACKRA FÄRGER.....

4 kommentarer:

OlleW sa...

Passerade Hyltebruk igår 8 november vid pass 12-tiden på väg hem från ett blixtbesök i Rekekroken på 4 nätter för att inspektera dom nya fönstren och altandörrarna i dotterns hus.
Vi tittade intensivt i skyn för att se om någon buskflygare var i farten, men kunde inte upptäcka någon verksamhet. Men molnbasen låg väldigt lågt så vi var inte förvånade. Väglaget var ok hela vägen igår. Hade vi väntat till idag hade det nog varit annorlunda.

Vad får den nya flygskapelsen för namn? Den ser lagomt invecklad ut så vore kanske något för den gamle här hemma. Han är ju ingen bra pilot så det står inte så mycket å spel om/när den går i backen.

Skatorna: Är dom av samma familj tror du, eller jagar föräldrarna bort ungarna när dom klarar sej själva. Men inavel är kanske inget problem i fågelvärlden.

Hälsningar från den gamle på vänerkusten

Björn Buskflygare sa...


Hej.

En sån långresa så här års, duktigt, ni vågar, tror att vi varit i Varberg som längst i år!! Har ont i ryggen tidvis så då blir det som det blir. Men farmor pysslar om mej, jajamen...

Ja, på ritningen som skymtar på nån bild så kallas den för "Dart", men det får nog
bli KRAX, som vanligt.

Ja fåglar är intressanta, på nåt vis har nog dessa Skatorna nåt gemensamt, ibland blir nån mobbad då känns det som att den inte är välkommen, men vem vet..

Ha det riktigt bra i Värmland hälsar vi från skogen.....

Anonym sa...

Hej
Vi hade också besök av sidensvans häromdagen. En hel flock landade i vårat hagtornsträd. Letade på nätet och hittade det här:

I gamla skrifter kallas sidensvansen för en ”omättlig” fågel och den ansågs vara ”en lat och trög sälle som åstadkommer något stort endast i ätandets konst”. Han äter dagligen lika mycket som han själv väger. Många gånger kan detta bli sidensvansens stora olycka då en del av rönnbären den äter, med tiden blivit jästa. Detta resulterar i onyktra fåglar som på vingliga vingar lätt förolyckas eller faller offer för hökar eller katter.

Intressant och mysigt att läsa din blogg. Vi gläds både jag och min käreste. Vi flyger och älskar naturen. Det är det lilla som är det stora känner vi, det där mysiga i vardagen som värmer hjärtevrån. Lycka till och tack för den glädje du sprider. Varma hälsningar från Österlen.

Björn Buskflygare sa...


Tack för de vänliga orden, de värmer....