söndag 24 maj 2009

STORA MODELLER
Plötsligt en kväll så blev det flygeri med ett par riktigt stora modeller. Uno med sin U-CAN DO och Olle Roupe, en legandarisk flygare med Ultralätt maskin i hangaren, kom med sin fina dubbeldäckare.


Olles SE-5:a är mycke skalalik. Den ser så där ruggig ut som om den stått ute länge i dimman på ett fält i England i slutet på första Väldskriget.


Motorn är en verklig raritet, en av de bästa som finns, en Laser 4 takt. Och den går makalöst fint förstås, tillverkad i England.


Det är ytterst viktigt att motorn får bränsle i alla lägen och det kollas genom att hålla nosen uppåt med motorn igång innan start.Uno flyger SE-5:an på premiärflygningen, motorn går fint, kvällen är härlig och ljudet är en njutning för en gammal modellflygare som bara flyger eldrivna modeller numera.
Unos modell är en riktig jätte som sagt, får nätt och jämt plats på längden i en Volvokombi med nedfällda säten!!!! Han funderar på att sälja den och mer syssla med mindre modeller framöver.


Men visst är det en mäktig syn och ljudet lockade en hel del publik som stannade upp och tittade, det händer aldrig när jag flyger med mina skräpmodeller.....

Det är verkligen roligt när det händer lite oväntade saker. Och ikväll var det verkligen en överraskningarnas kväll....Även Daniel fick prova på Olles nya, det gäller att passa på när tillfället dyker upp. Själv kände jag mej som nåt som katten släpat in med min Buskflygaremodell byggd av golvisolering, HJÄLP!!!
-----------------------------
Bilderna är klickbara och tagna med en mobilkamera............Inga kommentarer: