söndag 1 februari 2009

TREVLIG FLYGTRÄFF
Glada så det lyser om oss är vi när vi äntligen får samlas för en stunds modellflyg och samvaro. --------------Gabor är som vanligt intresserad av allt och vill veta hur det fungerar. Här kollar han Daniels Buskflygaremodell. "Har du byggt den efter ritning"?---------------------------


Brasan behövs verkligen idag, det blåser lite så det är ordentligt kallt om händerna på Februari månads första dag
---------------------------------


Här min senaste modell som jag kallar Buster men med samma 19 gramsmotor som vanligt. Den funkar ganska bra, tål även en del blåst.
Det är härligt att kunna stiga med modellen till nästan utom synhåll och strax därpå landa framför fötterna..
-------------------------
De kloka fältkråkorna är aldrig långt borta. De får mat varje dag. Nästan allt hamstrar de, alltså flyger iväg och gömmer. De kan sitta länge och hacka på isen på vattenpölarna, de kanske behöver vatten? Det är intressanta djur.
-----------------------------Dennis (TV-kändis från Dansbandskampen då med hatt). Idag utan både hatt och keyboard är han klar för start med sin största eldrivna modell.

--------------------------


Han har en brutal YAK, med ett grymt drag i motorn. Proffsigt byggd förstås, Dennis är noggrann som vanligt..
--------------------------Daniel L. har också flera modeller på gång, men idag flyger han sin gröna Buskflygare som vanligt.
---------------------Gabors HENRI MIGNET är en kopia på en maskin som byggdes av många i fullskala på -20 och -30 talen. Man köpte en byggsats och så gällde det att montera samman delarna. Känns metoden igen.. --------------------------
Daniel J. tänker avsluta dagen med sin lilla JERRY vinge. Verkligen mycke använd. Väger 100 gram.
----------------------

Men JERRY flyger trots sin litenhet med hög fart och är lättmanövrerad. Trots dessa egenskaper så har den alltså överlevt i flera år!

-------------------------------

Inga kommentarer: